Scheveningen in de jaren ’30


ZANDVOORT – Vandaag heb ik maar eens een mapje oude negatieven bekeken die ik hier al jaren heb liggen. De foto’s zijn gemaakt door de Zandvoortse fotograaf Jan Smit. Nu blijkt, dat deze negatieven van Scheveningen zijn. Daarop heb ik gebeld met het Muzee en die willen heel graag de originele negatieven hebben. En zo heb ik weer wat historisch materiaal gered vandaag. Hieronder staat een verwijzing naar de foto-site Flickr waar ik een album heb aangemaakt met de foto’s. Dit heb ik gedaan met een plugin die een set kan weergeven van Flickr. Deze heet de The Alpine PhotoTile for Flickr.  Zie hieronder het resultaat en dat is niet precies wat ik wilde maar als voorbeeld is het prima.  Om de plugin te configureren, is even lastig, je moet eerst je userid van Flickr hebben en dat is niet je naam. Vervolgens moet je de shortcode generator bij de instellingen van de plugin starten, daar je userid invoeren en het setnummer. Ook moet je kiezen hoe je de thumbs wilt laten verschijnen in je pagina. Naast elkaar heet dan ‘bookshelf’. Ook moet je het aantal naast elkaar invullen, hier zijn het er vier, en een maximaal aantal. Geadviseerd wordt maximaal 20 maar ja, deze set had er al meer en dan zal wel vaker gaan voorkomen. In ieder geval, het was even leuk stoeien en een plugin die een SET weergeeft vanaf Flickr is lastig te vinden. Hieronder dus het resultaat. Als ik straks 26 foto’s in de Flickr-set krijg, dan laat de pagina er maar 25 zien. Zaak is dan om het aan te passen. Ongetwijfeld zal ik een andere plugin ook gaan uitproberen maar dat zie je vanzelf wel tevoorschijn komen. Voor een Zandvoorter zoals ik zijn deze foto’s niet zo heel interessant maar voor de mensen die uit Scheveningen komen, vast wel! Voor een grotere foto, klik op het voorbeeld en automatisch opent de browser een nieuwe pagina naar de Flickr-website waar de set staat. Voor gebruik van deze jaren ’30 foto’s svp het onderschrift: “Foto: Jan Smit, Zandvoort” gebruiken. Anders wordt ik lastig en mijn naam op de één of andere manier noemen, mag natuurlijk altijd.

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
3 Responses
 1. Harkamal says:

  Dear Mr. Draijer,

  I want to thank you for the great effort you have put in to tell the history of the “Legion Freies Indien “in Zandvoort. These days I am researching on Sikhs in world war 2. My aim is to interview any contemporary witness of that time. Do you know of any families of sukh soldiers in Europe? I live in Germany and I am willing to travel anywhere in Europe or even fly to India to interview people from that time, just so history is not forgotten.
  Any tips, inputs from you will be of great help. Once again I truly thank you for your captivating documentary of soldiers and humans…

  Kind Regards
  Harkamal Amar

 2. Cor Draijer says:

  Hello and good day to you,

  as it is a part from the history of my town, I did some research. I know that there is an English book, written by a researcher which is very complete.

  the website about this book can be found on http://www.freeindianlegion.info/

  I have the book myself and it is a very impressive book.

  Regards,

  Cor Draijer

 3. henk van ark says:

  Is bekend wie de silhouettist op de foto’s van jan smit is?

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>