Mijn digitale filmdoosjes…

ZANDVOORT – Soms begin je ineens wat te verzamelen, omdat je het leuk vindt of ergens voor wilt gebruiken. Zo ben ik er toe gekomen om scans van filmdoosjes te gaan verzamelen. Dat komt een beetje, doordat mijn vrouw regelmatig filmpjes krijgt voor de digitalisatie. Vaak zitten de filmpjes of films in doosjes en die zijn iedere keer weer anders. Op een gegeven moment had ik bedacht dat deze hoesjes wel leuk zouden zijn ter illustratie op de DVD-doosjes van de vereniging Genootschap Oud Zandvoort, waarvoor ik geheel belangeloos een filmarchief voor aan het aanleggen ben. En dan moet ieder filmfragment een nummer hebben en als je dan een volle DVD hebt, dan moet dat vanaf harddisk op DVD worden gebrand. En dan is een leuk hoesje natuurlijk een leuke bijkomstigheid, als dat hoesje ook nog iets verteld over de inhoud van wat op de desbetreffende DVD staat. En zo ben ik er toe gekomen dit soort scans te verzamelen. Inmiddels staan er ook een paar scans van doosjes van glasplaten tussen. Dat vond ik ook hele kunstwerkjes. Hieronder kunt u ze bekijken en gebruiken waarvoor u maar wilt. En mijn naam ergens vermelden, dat mag natuurlijk altijd…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
 1. Aritia van Oven says:

  Geachte Heer Draijer,
  Een vriendin van mij vraagt voor haar verjaardag lege doorzichtige filmdoosjes, dat zijn die doosjes waar vroeger die Kodak-, Agfa- of Ilfordfilmpjes in zaten. Die doosjes konden ook zwart zijn met zwart of grijs dekseltje of grijs. Ik zoek de doorzichtige doosjes. Wilt u mij mailen, waar ik deze kan krijgen?
  M.vr.gr.
  Aritia van Oven

 2. Cor Draijer says:

  Beste Aritia,

  ik heb voor u gekeken naar een adres waar dit nog te koop zou zijn. Ik wil adviseren eens rond te kijken op marktplaats.nl want volgens mij worden deze doosjes niet meer gemaakt.

  met vr.gr.

  Cor

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>