Web-verwijzingen

Op deze pagina staan alle verwijzingen naar mijn overige internet-activiteiten. Ik zal er ook bij uitleggen, hoe dat nou allemaal zit. Want ik kom om in de domeinnamen waarmee ik wel ‘iets’ doe. Ik heb er een paar neergezet, de rest volgt later wel een keer.

Facebookgroep OudZandvoort Circuit

Namens het Genootschap Oud Zandvoort ben ik deze pagina begonnen, eigenlijk een beetje als proef of Facebook wat is voor de vereniging. Ik had een beetje gespiekt bij de facebook-pagina van Rob Petersen want die was al een tijdje bezig met de Rob Slotemaker Memorial. Ik heb wat foto’s gepost van Rob Slotemaker maar ja, zoveel had ik er niet terwijl ik zo ongeveer omkom in de foto’s en negatieven van het Circuit in Zandvoort, alhier. En er was nog helemaal niks over de gechiedenis van het circuit en dus kreeg ik het op mijn heupen om dan maar zelf een faceboekgroep aan te maken en daar een beetje mee te gaan prutsen en pielen want ik snapte toen nog helemaal geen ene hout van dat faceboek met groepen, instellingen, pagina’s en de tijdlijn. Dus ik heb de groep aangemaakt en er gebeurde…helemaal niks. Wat er kwam niemand en er stond nog niks. Na een paar weken ben ik begonnen met het opsnorren van de foto’s van de eerste straatraces in Zandvoort, in 1939, want dat was eigenlijk de start van het circuit. Het circuit kwam er uiteindelijk in 1948 en toen was ook de eerste race en daar hadden we binnen het Genootschap ook weer foto’s van. Nou, en zo is het een beetje begonnen. Nu wordt er zo ongeveer ieder uur wel een foto of oud krantenartikel gepost en zit de groep op ruim 470 leden die van iedere nieuw geplaatste foto automatisch een attendering krijgen dat er weer wat nieuws is. Nou, missie geslaagd en iedereen is welkom!

www.nostalgiemuseum.nl

Ja, dit is een drama geweest. Jaren geleden alweer kwam ik in contact met Jelle Attema die een fantastische collectie geluidsspelers had (en geen geluidsdragers want dat is wat anders). Ook had hij een winkeltje in Haarlem, de Gramophoneshop en die is inmiddels alleen nog online te vinden. Ik verzamelde een beetje oude filmprojectoren en was daar best wel fanatiek in. Omdat Jelle een tentoonstellingsruimte zocht voor zijn collectie, heb ik een plan gemaakt voor een beeld- en geluidsmuseum en dat zou dan onder de naam Nostalgiemuseum naar buiten treden. Een fantastisch rapport gemaakt, weken mee bezig geweest, het Gemeenschapshuis zou dan de plek worden waar het in alle zalen tentoongesteld zou worden met leuke thema’s als Van Magneetdraad naar I-pod en Van Toverlantaarn naar Beamer. Zeer educatief, er was zelfs een sponsor gevonden van een bekend merk die het hele gebouw vol wilde hangen met platte TV-schermen waarop educatieve filmpjes zouden worden vertoond. We hadden een Stichting opgericht met een paar man maar het heeft allemaal niets uitgehaald voor Zandvoort behalve dan dat er veelvuldig TV en pers op bezoek kwam bij jelle zelf. Helaas, om iedereen uit de droom te helpen, het Gemeenschapshuis werd toch gesloopt en in het museum mocht het niet komen van de gemeenteraad. Uiteindelijk is Jelle Attema na 15 jaar met zijn collectie gevraagd te exposeren in Hoorn, in het museum van de twintigste eeuw. En daar staan nu alle apparaten te pronken en zijn daar te bewonderen. Mijn collectie van zo’n 70 filmprojectoren, dia-apparaten en toverlantaarns heb ik geschonken aan het Museum voor Nostalgie en Techniek, aan meneer van Schayik die het Tractortron heeft opgezet. En inmiddels is dit Tractortron wel iets meer dan een verzameling tractoren. Bij mij bezoek vanwege de schenking heb ik het ook over de domeinnaam gehad en die domeinnaam dekt voor de privé-museum de lading meer dan de naam tractortron. Het autotron in Drunen zit vlakbij, vandaar die naam. Inmiddels is de naam overgedragen en moet het privé-museum, waar je een dag in kunt rondlopen, een stichting worden die mogelijk met de naam Het museum van de Nostalgie naar buiten gaat komen en de domeinnaam www.nostalgiemuseum.nl gaat voeren. We zullen zien hoe dat loopt en ik heb me al aangemeld als vrijwilliger op afstand. Waarschijnlijk zal ik tzt de website gaan vullen met content. Dan ben ik nu wel van de domeinnaam af maar straks toch weer niet maar dat maakt niet uit. De droom van een mooi museum in Zandvoort is toch vervlogen…

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>